“Mēs esam brīnišķīgāki, labāki vecāki…” Latvijas slavenākais sieviešu pāris grib ģimenes pieaugumu

No kreisās: Danute Tamme un Sendija Gabriela Oficiere. Foto: Instagram

 

 

Fitnesa treneres un satura veidotājas Sendija Gabriela Oficiere un Danute Tamme, kuras šogad svinēja savas kāzas, plāno paplašināt ģimeni.

 

Šovā “Slavenības. Bez filtra” dāmas satiekas ar “Mozaīkas” valdes locekli Janu Jarinovsku, lai izprastu, cik liels izaicinājums vai prieks ir audzināt bērnu  viņu situācijā. Sarunas laikā izpaužas fakts, ka Latvijā nav pilnīgas statistikas par visiem šāda veida pāriem ar bērniem, jo daudzos gadījumos šie pāri tiek reģistrēti kā vientuļie vecāki. Jana izskaidro:

“Pēc visiem PMLP dokumentiem, Lilita (viņas dzīvesbiedrene) tiek klasificēta kā vientuļā māte, un viņa ietilpst šajā statistikā. Nesen man uzdeva jautājumu par šo, taču šo informāciju ir sarežģīti iegūt. Piemēram, pēdējā tautas skaitīšanā, kas notika 2021. gadā, nav atsevišķas kategorijas, kas identificētu vīriešus ar vīriešiem vai sievietes ar sievietēm.”

Dāmas apsprieda arī jauno likumu, kas pašlaik ir aktīvi apspriests un vākti paraksti tā noraidīšanai. Viņas bija pārsteigtas par retoriku, kas diskusijās bieži tiek izmantota, kur uzsvērts viņu lomu kā sliktus vecākus. Par šo jautājumu Jana pauda šādu viedokli:

 

Mēs esam brīnišķīgāki, labāki vecāki nekā ļoti daudzi … vecāki!”

 

Iepriekš jau tika ziņots, ka “Slavenības. Bez filtra” dalībnieces Sendija un Danute šī gada rudenī apprecējās, rīkojot divas kāzas – vienas neoficiālas Latvijā un oficiālo reģistrāciju Dānijā.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sendija Gabriela Oficiere 🇱🇻 (@sendijago)

Vairāk skaties 1188.lv!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment